Att förstå och anpassa sig till turneringsstrukturen i Deep Stack-turneringar

Har du någonsin undrat hur du kan förbättra dina chanser att vinna i Deep Stack-turneringar? Eller kanske är du inte ens helt säker på vad en Deep Stack-turnering är. Oavsett om du är en erfaren spelare eller nybörjare i pokervärlden, är det viktigt att förstå och anpassa sig till turneringsstrukturen för att maximera dina möjligheter till framgång.

I denna artikel kommer vi att utforska allt du behöver veta om Deep Stack-turneringar och ge dig de bästa strategierna och verktygen för att ta ditt spel till nästa nivå. Vi kommer att avslöja hemligheterna bakom att spela smart och anpassa sig till den unika dynamiken i dessa turneringar. Så sätt dig bekvämt och låt oss dyka in i världen av Deep Stack-turneringar och hur du kan bli en mästare på att navigera dem.

1. Vad är en Deep Stack-turnering?

En Deep Stack-turnering är en typ av pokerevenemang där spelarna tilldelas en större mängd startmarker än i traditionella turneringar. Detta ger spelarna mer utrymme och flexibilitet att spela mer strategiskt och använda sin skicklighet för att fatta beslut. Deep Stack-turneringar är vanligt förekommande både i live-pokermiljöer och online.

1.1 Definition av Deep Stack-turnering

I en Deep Stack-turnering får varje spelare ett stort antal startmarker i förhållande till de initiala blindsen. Till exempel kan spelarna tilldelas 10 000 chips vid start, medan blindsen börjar på 25/50. Detta ger varje spelare en "djup stack" att arbeta med, vilket innebär att de har gott om tid och möjligheter att fatta beslut och spela olika händer.

Den stora mängden startmarker i en Deep Stack-turnering ger spelarna möjlighet att överleva längre och spela fler händer innan de behöver göra stora beslut. Målet är att bygga upp sin stack genom att ta fördel av bra spel och undvika att förlora för mycket under sämre omständigheter. Att ha en djup stack ger spelarna en större chans att överleva och komma till senare faser i turneringen där prispengarna ofta är större.

1.2 Skillnader mellan Deep Stack-turneringar och andra turneringsstrukturer

Deep Stack-turneringar skiljer sig från andra turneringsstrukturer genom den större mängden startmarker som spelarna tilldelas. I motsats till shallow stack-turneringar, där spelarna får färre startmarker i förhållande till blindsen, ger Deep Stack-turneringar spelarna mer utrymme att utforska olika strategier och spela fler händer.

I traditionella turneringar med mindre startstackar blir spelarna snabbt tvungna att fatta beslut om sin stack och kan vara mer begränsade i sitt spel. Deep Stack-turneringar ger spelarna möjlighet att vara mer selektiva med sina händer och ha råd att satsa på längre odds. Detta skapar en mer strategisk och skicklighetsbaserad spelupplevelse där spelarna kan utnyttja sin kunskap och erfarenhet mer än ren tur.

Deep Stack-turneringar kan också skilja sig från andra strukturer genom längre spelnivåer och långsammare blindökningar. Detta ger spelarna mer tid att fatta beslut och minskar risken för att snabbt elimineras ur turneringen. Det kan också leda till mer taktiskt spel, då spelarna har mer möjlighet att analysera motståndarnas spelstilar och anpassa sin strategi därefter.

Trots fördelarna med Deep Stack-turneringar är det viktigt att notera att detta format inte passar alla spelare. Vissa föredrar kortare och mer intensiva turneringar där varje beslut har större konsekvenser. Deep Stack-turneringar passar spelare som tycker om att spela mer långsiktigt och strategiskt, och som är beredda att investera mer tid i turneringen för att kunna utnyttja fördelarna med att ha en djup stack.

2. Fördelar med Deep Stack-turneringar

Deep Stack-turneringar erbjuder spelare en unik spelupplevelse som skiljer sig från vanliga turneringar med grundläggande startchips. Genom att ha en djupare stack att börja med ger dessa turneringar spelarna flera fördelar och möjligheter. Nedan kommer vi att utforska några av de främsta fördelarna med att delta i Deep Stack-turneringar.

2.1 Möjligheten att spela mer strategiskt

En av de främsta fördelarna med Deep Stack-turneringar är möjligheten att spela mer strategiskt. Med en större stack kan spelarna göra mer genomtänkta beslut och använda en mer varierad spelstil. Istället för att vara tvungen att gå all-in eller fatta snabba beslut på grund av en liten stack, kan spelarna ta sig tid att analysera sina motståndare, bedöma sina egna händer och använda olika spelstrategier.

Genom att ha mer tid och utrymme för strategi kan spelarna ta bättre beslut baserade på sina motståndares beteenden, tidigare spelhistorik och aktuell situation vid bordet. De kan använda positionen till sin fördel och utnyttja motståndarnas svagheter för att maximera sin vinstpotential. Med möjligheten att spela mer strategiskt blir Deep Stack-turneringar inte bara en test av tur, utan en plattform för skicklighet och taktik.

2.2 Mer utrymme för spelare att använda skicklighet

I vanliga turneringar kan en mindre stack begränsa spelarens förmåga att använda skicklighet för att ta överhanden. I Deep Stack-turneringar har spelare med en större stack mer utrymme att använda sina skickligheter och erfarenheter för att ta bättre beslut och kontrollera spelet.

Genom att ha mer chips att spela med kan spelarna vara mer aggressiva och ta större risker när de anser att det är fördelaktigt. De kan utmana sina motståndares spelstilar och utnyttja deras svagheter för att bygga sin stack och eliminera motståndare. Med mer utrymme för att använda skicklighet kan spelarna spela mer dynamiskt och anpassa sig till olika situationer vid bordet.

2.3 Chansen att vända ett dåligt inledande spel

I Deep Stack-turneringar har spelare möjligheten att vända ett dåligt inledande spel. Om en spelare råkar förlora en stor del av sin stack tidigt i turneringen, kan de fortfarande ha tillräckligt med marker kvar för att återhämta sig och komma tillbaka i spelet.

Den djupare stacken ger spelare chansen att spela mer defensivt och taktiskt när de befinner sig i en svår situation. Istället för att behöva gå all-in eller riskera sin återstående stack kan de använda sin skicklighet för att hitta bättre spots och utnyttja motståndarnas misstag. Genom att spela smart och tålmodigt kan spelare i Deep Stack-turneringar vända ett dåligt inledande spel och bygga upp sin stack igen, vilket ökar deras chanser att nå långt i turneringen.

3. Utmaningar med Deep Stack-turneringar

Deep Stack-turneringar erbjuder spelare en unik spelupplevelse med sina djupa startstackar och längre speltider. Men samtidigt kommer de med sina egna utmaningar som spelare måste kunna hantera för att vara framgångsrika. För att förstå och anpassa sig till dessa utmaningar behöver spelare ha en tydlig förståelse för de specifika utmaningar som Deep Stack-turneringar innebär.

3.1 Längre speltid och ökad tålamodskrav

En av de stora utmaningarna med Deep Stack-turneringar är den längre speltiden jämfört med turneringar med mindre stackar. Med djupare startstackar och längre nivåer tar dessa turneringar vanligtvis mycket längre tid att spela igenom. Det kan vara frestande att försöka accelerera spelet genom att spela mer aggressivt eller ta onödiga risker, men det är viktigt att förstå att Deep Stack-turneringar är mer som ett maraton än en sprint. Att ha tålamod och kunna behålla en disciplinerad spelstil är nyckeln till framgång.

3.2 Större bankrullekrav

En annan utmaning med Deep Stack-turneringar är de större bankrullekraven. Eftersom startstackarna är djupare och blindsen ökar långsammare behöver spelare ha en tillräckligt stor bankrulle för att kunna överleva och spela igenom de längre nivåerna. Det är viktigt att vara realistisk och ha en korrekt bedömning av sin bankrulle innan man deltar i en Deep Stack-turnering. Att delta utan tillräckliga ekonomiska resurser kan leda till onödig stress och oro under turneringen.

3.3 Svårigheter att hantera aggressiva motståndare

Deep Stack-turneringar kan ofta vara fyllda med aggressiva spelare som utnyttjar sina stora stackar för att trycka på sina motståndare. Denna typ av spelstil kan vara utmanande att hantera, särskilt för spelare som är vana vid turneringar med mindre stackar. Det är viktigt att vara medveten om och kunna anpassa sig till dessa aggressiva motståndare. Att vara observant på deras spelstil och vara beredd att anpassa sin egen strategi därefter är avgörande. Att spela mer defensivt och vänta på starka händer kan vara en effektiv strategi för att utnyttja aggressiva spelares misstag.

Genom att förstå och vara medveten om dessa utmaningar kan spelare bättre förbereda sig och optimera sin strategi när de deltar i Deep Stack-turneringar. Det är viktigt att vara tålmodig och disciplinerad under den längre speltiden, ha tillräckliga ekonomiska resurser för att klara av de större bankrullekraven och kunna anpassa sig till och hantera aggressiva motståndares spelstilar. Med rätt inställning och taktik kan spelare maximera sina chanser att lyckas i dessa spännande Deep Stack-turneringar.

4. Strategier för att anpassa sig till Deep Stack-turneringsstrukturen

Att spela i en Deep Stack-turnering kan vara både spännande och utmanande. Den stora mängden marker som spelarna har tillgång till ger möjlighet till mer flexibilitet och strategiskt spel. För att lyckas i en Deep Stack-turnering är det viktigt att förstå och anpassa sig till turneringsstrukturen. Här är några strategier som kan hjälpa dig att ta kontroll över spelet och öka dina chanser att vinna.

4.1 Bygga en stabil grund genom att spela tight i början

När blindsen är låga i början av en Deep Stack-turnering är det viktigt att spela tight och selektivt. Genom att vara selektiv med vilka händer du spelar minskar du risken för att hamna i svåra situationer. Fokusera på att spela premiumhänder som ess och kungar, samt höga pocketpar. Genom att bygga en stabil grund av marker tidigt i turneringen skapar du fördelaktiga förutsättningar för senare faser.

Att spela tight i början av turneringen innebär att du inte spelar för många händer och istället väntar på starka händer med högt värde. Detta minskar risken för att hamna i otympliga situationer där du kan bli utbluffad eller tvingas fatta svåra beslut med mediokra händer. Genom att fokusera på premiumhänder ökar också dina chanser att vinna stora potter och bygga en betydande mängd marker tidigt i turneringen.

4.2 Utveckla en aggressiv spelstil när blindsen ökar

När blindsen ökar i en Deep Stack-turnering blir det allt viktigare att vara aggressiv och ta initiativ i spelet. Genom att vara den som sätter press på dina motståndare kan du stjäla blinds och antes, vilket kan ge dig en betydande mängd extra marker. Var medveten om att andra spelare också kommer att vara mer benägna att försvara sina blinds när de blir större, så se till att ha starka händer när du väljer att satsa.

Att utveckla en aggressiv spelstil innebär att du inte bara väntar på starka händer utan också proaktivt utmanar dina motståndare. Genom att höja och satsa ofta kan du få dina motståndare att bli mer försiktiga och tveksamma att satsa sina marker. Genom att stjäla blinds och antes kan du bygga en större stack och skapa en fördelaktig position för dig själv inför senare faser av turneringen.

4.3 Läsa och anpassa sig till motståndarna vid bordet

Ett viktigt element i att anpassa sig till Deep Stack-turneringsstrukturen är att läsa och förstå dina motståndare vid bordet. Observera deras spelstilar, tendenser och reaktioner på olika situationer. Om du märker att en spelare är tight och bara spelar starka händer kan du undvika konfrontationer med dem om du inte har en riktigt stark hand själv.

Genom att aktivt observera dina motståndare kan du få värdefull information om deras spelstil och tendenser. Om du märker att en spelare är tight och bara spelar premiumhänder kan du utnyttja detta genom att bluffa dem ur potten när du har en svagare men ändå konkurrenskraftig hand. Å andra sidan, om du möter en aggressiv spelare som ofta höjer och bluffar, kan du anpassa dig genom att syna eller höja deras satsningar när du har en stark hand. Genom att läsa och anpassa dig till dina motståndare kan du ta bättre beslut och maximera dina chanser att vinna.

4.4 Hantera tidspressen och förhindra att bli utbluffad

I Deep Stack-turneringar kan spelet ibland bli långsamt och tidspressen kan öka. Det är viktigt att vara medveten om tiden och ha en plan för hur du ska agera när blindsen blir högre och antalet spelare minskar. Var noga med att inte fatta förhastade beslut eller bli panikslagen när tiden börjar rinna ut.

Tidspress kan påverka ditt beslutsfattande och göra det svårare att analysera situationer noggrant. Ha en tydlig plan för hur du ska agera när blindsen ökar och var beredd på att anpassa din spelstil efter turneringens progression. Kom ihåg att fortsätta spela efter din strategi och inte låta tidspressen påverka dina beslut.

En annan utmaning i Deep Stack-turneringar är risken att bli utbluffad. När blindsen är högre och motståndarna är mer desperata kan de försöka bluffa dig ur potten för att samla in chips. Var försiktig med att syna stora satsningar om du inte har en stark hand eller tydliga läsningar på motståndaren. Använd din kunskap om motståndarnas spelstilar för att undvika att falla offer för bluffar och ta kontroll över pottarna.

5. Mental förberedelse inför en Deep Stack-turnering

En av de viktigaste aspekterna när det kommer till att lyckas i en Deep Stack-turnering är den mentala förberedelsen. Att hantera stress och tryck, fokusera på långsiktiga mål och använda positivt tänkande är avgörande för att behålla koncentrationen och prestera på topp under turneringen.

5.1 Hantera stress och tryck under turneringen

Deep Stack-turneringar kan vara intensiva och krävande, och det är viktigt att kunna hantera stress och tryck för att kunna fatta de bästa besluten vid varje given tidpunkt. Att ha en strategi för att hantera stress är avgörande för att undvika att bli överväldigad eller göra impulsiva beslut.

En effektiv strategi för att hantera stress är att använda olika tekniker såsom andning och meditation. Genom att ta några djupa andetag och fokusera på din andning kan du lugna ner ditt sinne och minska spänningen i kroppen. Det kan också vara till hjälp att visualisera ett positivt utfall och påminna dig själv om att du har förmågan att hantera utmaningarna som kommer under turneringen. Genom att ha en medvetenhet om din stressnivå och använda verktyg för att hantera den kan du förbli fokuserad och ta mer informerade beslut.

5.2 Fokusera på långsiktiga mål istället för kortvariga resultat

Ibland kan det vara lätt att bli distraherad av kortvariga resultat under en Deep Stack-turnering. Att fokusera för mycket på att vinna varje hand kan leda till att du tar onödiga risker och förlorar fokus på de långsiktiga målen.

För att undvika detta är det viktigt att ha en tydlig strategi och vara medveten om att du inte kommer vinna varje hand eller ens varje turnering. Att istället fokusera på att göra de bästa besluten baserat på din kunskap och erfarenhet kommer att ge dig bättre resultat på lång sikt. Att ha tålamod och acceptera att det kommer att finnas ups and downs under turneringen är viktigt för att kunna behålla fokus och spela på toppnivå.

5.3 Använda positivt tänkande för att behålla koncentrationen

Att ha rätt mindset är avgörande för att kunna behålla koncentrationen och fatta de bästa besluten under en Deep Stack-turnering. Positivt tänkande kan hjälpa dig att förbli fokuserad och hålla dig motiverad även när det blir tufft.

Ett sätt att använda positivt tänkande är att eliminera negativa tankar och självkritik. Istället för att fokusera på misslyckanden eller misstag, fokusera på det som går bra och se det som en möjlighet att lära och växa som spelare. Att ha en positiv inställning kan hjälpa dig att behålla koncentrationen och göra de bästa besluten i varje given situation.

Genom att förstå vikten av mental förberedelse och använda strategier för att hantera stress, fokusera på långsiktiga mål och använda positivt tänkande, kan du öka dina chanser att lyckas i Deep Stack-turneringar. Kom ihåg att poker är inte bara ett spel om skicklighet och strategi, utan också om att ha rätt mindset för att hantera utmaningarna som kommer din väg.

6. Vanliga misstag att undvika i Deep Stack-turneringar

Att spela i Deep Stack-turneringar kan vara både spännande och utmanande, men det är viktigt att undvika vanliga misstag som kan påverka din spelupplevelse och resultat negativt. Här är några vanliga misstag att vara medveten om och undvika:

6.1 Att spela för många händer i början

Ett vanligt misstag som spelare gör i början av en Deep Stack-turnering är att spela för många händer. När du har en stor stack kan det vara frestande att delta i fler händer och försöka bygga ännu större stack. Men att spela för många händer ökar risken för att hamna i svåra situationer och förlora värdefulla marker.

För att undvika detta misstag är det viktigt att vara selektiv med vilka händer du spelar. Fokusera på att fånga värdefulla potter istället för att vara involverad i varje hand. Välj händer som har potential att bli starka, som höga pocketpar eller suited connectors, och undvik att spela med svaga händer som har liten chans att förbättras.

6.2 Överskatta värdet av en stark hand i en sen position

När du har en stark hand som ess-kung eller ett högt pocketpar i en sen position kan det vara lockande att vara aggressiv och satsa stora belopp. Men det är viktigt att inte överskatta värdet av en stark hand och glömma bort att ta hänsyn till motståndarnas spel och positioner.

Du bör vara medveten om att även om du har en stark hand, så kan dina motståndare ha ännu starkare händer eller vara beredda att bluffa dig ut ur potten. Det är viktigt att analysera noggrant situationen innan du tar beslut och överväga att anpassa din spelstil baserat på de specifika omständigheterna. Ta hänsyn till faktorer som motståndarnas position, deras tidigare spelbeteende och eventuella bettingmönster.

6.3 Ignorera motståndarnas spelstilar och tendenser

Ett vanligt misstag är att ignorera motståndarnas spelstilar och tendenser. Varje spelare har sin unika spelstil och genom att noggrant observera och analysera deras beteende kan du få värdefull information om deras strategi och hur de spelar sina händer.

Ta dig tid att studera dina motståndare och anpassa ditt spel därefter. Om du märker att en spelare är aggressiv och satsar stora belopp, kan du utnyttja detta genom att spela mer passivt och låta dem bygga upp potten åt dig. Å andra sidan, om du har en tight spelare vid bordet kan du vara mer aggressiv och utmana dem på händer där du tror dig vara i en bättre position.

Genom att vara uppmärksam på motståndarnas spelstilar och tendenser kan du fatta mer informerade beslut och öka dina chanser att lyckas i Deep Stack-turneringar. Ta dig tid att observera, analysera och anpassa ditt spel efter motståndarna.

7. Användbara verktyg och resurser för att förbättra ditt spel i Deep Stack-turneringar

Att förstå och anpassa sig till turneringsstrukturen i Deep Stack-turneringar kan vara utmanande, och det kräver ofta att spelare använder sig av olika verktyg och resurser för att förbättra sitt spel. Här är några användbara verktyg och resurser som kan hjälpa dig att utveckla dina färdigheter och öka dina chanser att vinna i Deep Stack-turneringar.

7.1 Handanalysprogram och online resurser

Ett handanalysprogram kan vara en ovärderlig resurs för att förbättra ditt spel i Deep Stack-turneringar. Dessa program använder avancerade algoritmer och databaser med handhistorik för att analysera dina händer och ge dig insikt om vilka beslut som skulle ha varit mest lönsamma i olika situationer.

Genom att använda ett handanalysprogram kan du lära dig av dina misstag och utveckla en bättre strategi. Du kan identifiera mönster och trender i ditt spel och få rekommendationer om hur du kan optimera din spelstil för att maximera dina chanser att vinna i Deep Stack-turneringar. Det finns flera handanalysprogram tillgängliga på marknaden, så se till att välja ett som passar dina behov och budget.

Utöver handanalysprogram finns det också många online resurser som erbjuder handanalyser, diskussionsforum och träningsvideor för Deep Stack-turneringar. Genom att delta i sådana gemenskaper kan du få feedback från mer erfarna spelare, lära dig av deras strategier och ta del av värdefulla tips och tricks. Det är en bra idé att vara aktiv i dessa forum, ställa frågor och dela dina egna erfarenheter för att få en djupare förståelse för spelet.

7.2 Böcker och strategiguider för Deep Stack-turneringar

Att läsa böcker och strategiguider om Deep Stack-turneringar kan ge dig en djupare förståelse för spelet och hjälpa dig att utveckla en mer effektiv strategi. Det finns många bra böcker tillgängliga som täcker olika aspekter av Deep Stack-turneringar, från grundläggande strategier till mer avancerade koncept.

Genom att investera tid i att studera dessa resurser kan du få insikt i olika spelstilar, positionsspel, läsning av motståndarnas spel och mycket mer. Böcker och strategiguider ger ofta konkreta exempel och scenarier som hjälper dig att applicera de teoretiska koncepten i praktiken. Det kan vara en bra idé att skapa en lista över rekommenderade böcker och strategiguider och läsa dem noggrant för att förbättra ditt spel i Deep Stack-turneringar.

7.3 Coaching och träningsprogram för att utveckla färdigheter

För spelare som verkligen vill ta sitt spel till nästa nivå kan coaching och träningsprogram vara en fantastisk resurs. Att arbeta med en erfaren coach eller delta i ett strukturerat träningsprogram kan hjälpa dig att identifiera dina svagheter, förbättra dina färdigheter och utveckla en vinnande strategi.

En coach kan ge dig personlig feedback, analysera dina spel och ge dig skräddarsydda råd för att förbättra ditt spel i Deep Stack-turneringar. Genom att ha en coach som guidar dig kan du undvika vanliga misstag och snabbare nå framgång. Träningsprogram kan vara mer strukturerade och innehålla övningar, simuleringar och praktiska lektioner för att hjälpa dig att utveckla specifika färdigheter.

Det kan vara värt att investera tid och pengar i coaching och träningsprogram om du verkligen vill ta ditt spel till nästa nivå och maximera dina chanser att vinna i Deep Stack-turneringar. Genom att få professionell vägledning och träning kan du snabbt förbättra ditt spel och nå nya höjder.

8. Sammanfattning och slutsats

8.1 Summering av viktiga punkter att komma ihåg

Deep Stack-turneringar är pokerturneringar där spelare börjar med en större mängd chips än i vanliga turneringar. Detta ger spelare mer utrymme att använda sin skicklighet och strategi för att bygga en stark chipstack och öka sina chanser att vinna. För att lyckas i en Deep Stack-turnering är det viktigt att ha en solid grundläggande strategi och kunna anpassa sig till olika spelstilar. Att vara medveten om att Deep Stack-turneringar tar längre tid än vanliga turneringar är också viktigt, vilket kräver tålamod och en strategi för att hantera de olika faserna av spelet.

8.2 Vem kan dra nytta av att spela Deep Stack-turneringar?

Deep Stack-turneringar kan vara givande för både erfarna spelare och nybörjare. För erfarna spelare ger denna typ av turneringar möjligheten att verkligen använda sin skicklighet och strategi till sin fördel. Den stora mängden chips som finns tillgängliga ger spelaren mer spelutrymme och möjlighet att göra mer komplexa spelbeslut. Dessutom ger det långsammare tempot i Deep Stack-turneringar spelaren mer tid att planera och agera.För nybörjare kan Deep Stack-turneringar vara en bra introduktion till turneringspoker. Det ger en chans att lära sig mer om hantering av en stor chipstack och utveckla förmågan att läsa motståndare. Nybörjare kan också dra nytta av att ha mer tid att spela och lära sig utan att omedelbart elimineras, vilket ger dem möjlighet att få mer erfarenhet och bygga sin självförtroende.För både erfarna spelare och nybörjare är det viktigt att ha en grundläggande förståelse för pokerstrategi och regler innan man ger sig in i Deep Stack-turneringar. Det kan vara användbart att öva och få erfarenhet genom att delta i mindre turneringar eller cash games innan man ger sig in i de större Deep Stack-turneringarna.Genom att förstå och anpassa sig till turneringsstrukturen i Deep Stack-turneringar kommer spelaren att ha en större chans att lyckas och maximera sina vinster. En solid grundläggande strategi är avgörande, inklusive kunskap om position, spela tight-aggressivt och använda rätt betstorlekar. Att hantera sin bankroll på rätt sätt är också viktigt för att undvika att bli utslagen tidigt. Dessutom är förmågan att läsa motståndare och anpassa sin spelstil avgörande för att kunna göra smarta beslut vid borden.Sammanfattningsvis kan Deep Stack-turneringar vara en spännande och utmanande form av poker. Oavsett om man är en erfaren spelare eller nybörjare, finns det möjlighet att dra nytta av att spela i dessa turneringar. Genom att ha en solid strategi, tålamod och förmåga att anpassa sig till olika spelstilar kommer spelaren att kunna öka sina chanser att lyckas och vinna stora prispotter i Deep Stack-turneringar. Så varför inte prova lyckan vid borden och se var dina färdigheter och strategi tar dig?